۱۳۸۸ آذر ۹, دوشنبه

ماث

شعر اتفاقی است که در زبان می افتد
و مهدی اخوان ثالث اتفاقی است که در شعر می افتد
+ دریغا درد

۱۳۸۸ آذر ۴, چهارشنبه

وفاداری

در یک سیستم ایدئولوژیک، یارگیری و جذب و گماشتن افراد بر اساس ارزش و تخصص نیست. بلکه بر پایه میزان وفاداری فرد به آرمان های ایدئولوژی است. اما از انجایی که وفاداری یک وصف درونی است و سخت می توان انرا مورد ارزیابی قرار داد، در نهایت ملاکی که برای سیستم جهت یارگیری و جذب نیرو می ماند نه میزان وفاداری؛ که میزان اظهار وفاداری و ارادت به اصحاب ایدئولوژی است.

۱۳۸۸ آذر ۳, سه‌شنبه

۱۳۸۸ آذر ۱, یکشنبه

خواب

و من
و آغاز جان کندن مفرطی برای خوابیدن

افضل ترین

وی علوم انسانی را افضل تر از سایر علوم دانست و اظهار داشت: افضل ترین علوم انسانی نیز آن علومی است که کلیت و حقیقت وجود انسانی را بیشتر تبیین کنند. (اینجا)

۱۳۸۸ آبان ۲۹, جمعه

۱۳۸۸ آبان ۲۴, یکشنبه

تاملاتی در باب گوگل ریدر3

ایرانی ها به گوگل ریدر به اختصار گودر می گویند. طبق تحقیقاتی که من کردم این عنوان خاص زبان فارسی است و Gooder در زبان انگلیسی به معنای فوق به کار نمی رود. برخورد ایرانی ها حتی با نام این پدیده مدرن هم، ایرانی است.
+ تاملاتی در باب گوگل ریدر2

تاملاتی در باب گوگل ریدر2

وبلاگ یک مفهوم ریشه دار است با تعریف و کارکرد مشخص. به همین ترتیب "وبلاگ نویس" هم یک مفهوم مشخص است با یک دیسیپلین خاص و پیشینه شناخته شده.
وبلاگ یک وبلاگ نویس و صورت ظاهری آن نشان دهنده شخصیت او است. رنگها و فونتها و ترکیبات و گرافیک وبلاگها معنی دارند. همچنین لینکهای وبلاگ که یکی از اجزاء بسیار مهم یک وبلاگ است. بطور کلی می توان گفت فورم و ظاهر وبلاگ روایتگر فضای درونی فکر و احساس و سایه روشن شخصیت نویسنده اش است.
اما اینها همه در گوگل ریدر رنگ میبازند. در گوگل ریدر فقط سیاه و سفید حاکم است. از رنگها و فونتها و بکگراندها و لینکها خبری نیست. در گوگل ریدر وبلاگ دیگر وبلاگ نیست. این است که بنده همچنان معتقدم از گوگل ریدر تنها باید برای خواندن سایتهای خبری و اطلاع رسانی و صرفا علمی استفاده کرد؛ سایتها و [در ظاهر]وبلاگهایی که تنها هدفشان انتقال اطلاعات صرف است و شخصیت نویسنده در آنها مهم نیست.
+تاملاتی در باب گوگل ریدر 1

قیمت انسان2

در پاسخ به سوال پیشینم که در مورد قیمت انسان صحبت کرده بودم ابتدا این لینک را بخوانید : اینجا
حال پاسخ به سوال: علت اینکه قیمت دیه علی رغم افزایش 25 درصدی نرخ تورم همانند پارسال است و تغییری نکرده این است که در ایران قیمت دیه انسان بر اسای قیمت شتر مشخص می شود و قیمت شتر هم از پارسال تا کنون تغییری نکرده و همان قیمت مانده.
حال دو اصطلاح را در لینک بالا توضیح میدهم:
شخص خبره: منظور از خبره کارشناس است و در اینجا یعنی کارشناس قیمت شتر، شتربان.
اعیان سه گانه: منظور از اعیان سه گانه به ترتیب عبارت است از: شتر، گاو و گوسفند. چون می توان قیمت انسان را بر اساس گاو و گوسفند هم محاسبه کرد ولی چون قیمت شتر از بقیه کمتر است معمولا همان قیمت مبنا قرار می گیرد.

۱۳۸۸ آبان ۲۱, پنجشنبه

قیمت انسان

درسال 87 قیمت دیه انسان (مرد) اعلام شده از سوی وزیر دادگستری 40 ملیون تومان بود. در سال 88 علی رغم وجود نرخ تورم بسیار بالا که منابع رسمی آنرا حدود 25 درصد اعلام کردند و گران شدن همه اجناس به میزان قابل ملاحظه، مبلغ دیه (قیمت انسان) هیچ تغییری نکرده و همان 40 ملیون تومان اعلام شده است. میدانید چرا؟ کمی فکر کنید بعدا جواب خواهم داد.

۱۳۸۸ آبان ۱۹, سه‌شنبه

قضاء

در این دستگاه قضایی بی در و پیکر و آلوده و و غیر مبتتی بر ارزشهای واقعی، هنوز هم چیزهای جالبی پیدا می شود. از جمله برخی از قضات که واقعا با بقیه فرق دارند و حتی انسانهای کاملی هستند و همچنین برخی دیگر مثل این: اینجا
شاید روزی از قضات ایرانی بیشتر نوشتم.

۱۳۸۸ آبان ۱۸, دوشنبه

شب

دیشب:
شب است و شاهد و شمع و شراب و شیرینی
غنیمت است چنین شب که روی دوستان بینی
-- حضرت سعدی
امشب:
بعد از دوشب خواب بد و آشفته
ای لورازپام
امشب، شب تو است ای بهترین دوست
شب توست ای محصول عرق جبین دانشمندان بیشمار
با عینکهای ضخیم در لابراتوار
شب نوشیدن توست
ومزه ات محصول مشترک رضا و مهدی اخوان و یک نوازنده گمنام
- و خدایی که همچنان غایب است -
امشب چه شبی است
افزون باد
-- حضرت کشواد
فردا شب:
تا کجا بردی مرا دیشب؟
با تو دیشب تا کجا رفتم!
--حضرت اخوان

۱۳۸۸ آبان ۱۴, پنجشنبه

شعر

شعر برای آنکه شعر شود باید مقادیر زیادی دروغ بگوید. اصلا آرایه ها و صنایع ادبی اکثرا تز اصلیشان را از دروغ می گیرند. شاعر باید در واقعیت دخل و تصرف کند و در آن عناصر خیال و تخیل را تزریق کند.
لذا در شعر (اگر براستی شعر باشد) نباید دنبال منطق و تبیین علمی و منطقی دنیا و اجتماع گشت.

۱۳۸۸ آبان ۱۲, سه‌شنبه

هزار

در تاریخ است که وقتی اعراب به ایران حمله کردند و خاک ایران را از آن خود کردند و غنائم تقسیم شد یک اعرابی پس از تقسیم غنائم یک سنگ بسیار بسیار قیمتی نصیبش شد. روزی رفیقش او را در راه بدون آن سنگ دید و از او پرسید سنگت را چه کردی؟ پاسخ داد: فروختمش. رفیقش پرسید به چند دینار؟ پاسخ گفت: به هزار دینار! رفیقش فریاد بر آورد ای نادان چه کردی؟ آن سنگ ارزشش خیلی بیش از هزار دینار بود.
اعرابی دودستی بر سر کوبید و پاسخ گفت: به خدا قسم اگر میدانستم که بالاتر از هزار هم رقمی وجود دارد به همان قیمت می فروختم.

پی‌نوشت: وضعیت توده ما اینگونه است. هنوز خیلی چیزها را نمی دانند.

۱۳۸۸ آبان ۱۱, دوشنبه

باز هم در مورد شاهین نجفی

این کلیپ مشترک شاهین نجفی و یک عده دیگر از رپ‌خوان های ایرانی را گوش دهید: همقفس
فقط مقایسه کنید صدای شاهین را با بقیه! چرا فقط صدای شاهین توی رپ به دل آدم می نشینه؟
در رپ علاوه بر توانایی نوشتن لیریک و داشتن بهره ای از تفکر اجتماعی، شخصیت و خاستگاه طبقاتی هم بسیار مهم است. به نظر من یک آدم مرفه هیچ وقت نمی تواند رپ بخواند.